07400, Brovary, Ukraine

+38 (063) 130-13-10 hello@11.in.ua

Wi-Fi Роумінг – як, де та навіщо

Практично немає місця в місті, де ваш телефон не визначав би присутності Wi-Fi мережі. Якщо подивитися на кількість мереж, що нас оточує, то рахунок починається від 10. Звичайному користувачеві це нічого не каже, але фахівця змушує насторожитися. Напевно, ви часто помічали, що рівень мережі Wi-Fi і якість його роботи ниприйнятні, навіть якщо ви знаходитесь за пару метрів від роутера. Це відбувається через перенасиченість кількості Wi-Fi – точок в ефірі. Частота 5 ГГц у нових Wi-Fi пристроях дозволяє покращити якість зв’язку та підвищити швидкість. Але іноді цього буває мало.

Допустимо у вас є великий офіс або будинок де наявності одного роутера не достатньо, щоб покрити всю площу приміщення. Вирішенням питання може бути встановлення кількох Wi-Fi пристроїв. Але в звичайному випадку назва ваших мереж буде різною, і ваш телефон, планшет, або ноутбук буде до останнього тримаються за мережу, до якої підключився першим, незважаючи на те, що джерело другої мережі знаходиться за пару метрів від Вас. І поки ви не переключитеся в ручному режимі, якість зв’язку не покращиться.

Є рішення яке називається Wi-Fi Роумінг. Виглядає це так, що незалежно від того скільки точок Wi-Fi у вас в будинку або офісі, ви завжди бачите тільки одну мережу. При цьому контролер (основний роутер) сам контролює якість зв’язку ваших пристроїв і перемикає їх на ту Wi-Fi точку, яка знаходиться найближче до пристрою. Робиться це все автоматично без вашої участі і практично непомітно. Прикладом такої системи може бути Wi-Fi в аеропорту або великій офісній будівлі. Також особливу увагу потрібно приділити налаштуванню безпеки, що конкретніше описано в статті .

Наша організація професійно займається налаштуванням провідних та бездротових мереж у місті Бровари. Ми завжди раді проконсультувати клієнта, надати допомогу у виборі обладнання, його встановленні та налаштуванні.