07400, Brovary, Ukraine

+38 (063) 130-13-10 hello@11.in.ua

NAS – Сервер зберігання інформації

Настройка сервера БроварыВ наш час важко уявити людину, яка не має цифрової інформації. Найбанальнішим прикладом особистих даних будуть ваші фотографії. Але якщо говорити про бізнес, то тут все складніше. Якщо у Вас є сервер, що добре працює, на борту якого все життя вашої організації – це добре. На сервері можуть працювати багато сервісів, які критично необхідні для чіткої роботи вашого бізнесу. До них ми можемо віднести сервер віддалених робочих столів (RDP), CRM, ERP, E-mail, робочі файли ваших співробітників та багато іншого. Кількість та різноманітність сервісів для кожної окремої фірми буде різною в міру напряму діяльності. Щоб забезпечити максимальну безпеку та захист інформації у Вас повинен бути сервер зберігання інформації (NAS).

Для розуміння NAS це комп’ютер з жорсткими дисками великого обсягу. NASи бувають починаючи з брендових – Synology, QNAP, Zyxel і закінчуючи зібраними з комплектуючих для ПК. Окрему нішу займають корпоративні системи зберігання даних. Основне завдання такого сервера – це зберігання важливої ​​інформації. Збереження даних забезпечується установкою кількох жорстких дисків, які здійснюють дзеркальний запис. Такий варіант забезпечить безпеку даних при виході з ладу одного з дисків. Але від випадкового видалення даних або вірусу шифрувальника такий варіант не врятує. Але виправити ситуацію може заздалегідь налаштований інкрементальний та повний бекап файлів. А також файлова система з можливістю створювати снепшоти.

NAS для бізнесу

Розглянемо використання NAS у корпоративній сфері. В основному це резервні копії даних та образи цілих комп’ютерів або віртуальних машин. Для резервної копії віртульної машини достатньо буде налаштувати та запустити сервіс NFS. І додати мережеве сховище до списку доступних на гіпервізорі. Для резервного копіювання даних можна використовувати такі послуги як Bakula, UrBackup, Bareos, Veeam та інші. Також важливим фактором при виборі операційної системи NAS буде файлова система. Вона повинна програмно підтримувати рейд і мати функцію снепшотів. Практичним буде можливість інтеграції зі службами каталогів.

NAS для домашнього використання

До основних завдань домашнього NAS можна віднести такі функції:

  • Синхронізація фотографій зі смартфонів
  • Синхронізація даних з ноутбуків та планшетів
  • Скачування торентів відразу на сервер
  • Зручний перегляд фільмів та фото з сервера на телевізорі, ноутбуці та планшеті
  • Можливість запису з камер відеоспостереження
  • Підтримка популярних сервісів для Apple та Android

Співробітники нашої фірми мають багатий досвід у цьому питанні. Якщо Ви маєте завдання з впровадження сервера зберігання на підприємстві або вдома – можете сміливо звертатися до нас. Ми проконсультуємо Вас, підберемо оптимальний варіант за вашими потребами та фінансами. Зробимо якісне налаштування та запустимо в роботу.